היכרות עם סל התפקידים ותחומי האחריות של טכנאי סאונד יכולה לסייע להתאים את סל השירותים שלו לצרכים של קהל היעד והלקוחות. במקביל, גברים ונשים בגילאים שונים מתעניינים בשאלה מה עושה טכנאי סאונד כדי להשתלב בעצמם בתחום. לכן, חשוב להבין מה מאפיין את סל השירותים ותחומי ההתמחות של כל טכנאי סאונד ובמה בעצם הוא שונה ממפיק מוזיקלי.
הדגש בסל השירותים של טכנאי סאונד הוא כמובן על ההיבט הטכני. באמצעות שליטה מוחלטת בכל ההיבטים הטכניים של אמצעי הקלטה, הגברה וכן הלאה, טכנאי סאונד יכול לספק מגוון רחב של שירותים עבור תחומים שונים: החל מאמנות וקולנוע, דרך רדיו ועד אולפני הקלטות, תיאטראות, אולמות להופעות ועוד.
מה לומדים כדי להיות טכנאי סאונד?
סל השירותים והיכולות של טכנאי סאונד הוא פונקציה של מסלול לימודים אטרקטיבי ונחשק. בשביל להיות טכנאי סאונד, צריך ללמוד את התחום ואף להצליח לשלב בין היבטים תאורטיים ופרקטיים. ברוב המקרים, שיעורים תאורטיים על בסיס הוראה פרונטאלית עוסקים למשל במאפיינים של סגנונות מוזיקליים שונים ובאופן שבו ניתן להשיג אותם. לעומת זאת, השיעור המעשי מבוסס על ביקור של טכנאי סאונד באולפני הקלטות והגברה.
הדבר החשוב ביותר הוא לבחור את מוסד הלימודים הרלוונטי על פי סוג ההכשרה שאליה רוצים להגיע. עבור טכנאי סאונד למשל, ניתן להשוות בין מוסדות לימוד לפי אולפני ההקלטות שיש בהם, המלצות מצד בוגרים מרוצים וכן הלאה.
במידת הצורך, ניתן גם להיכנס אל עובי הקורה כדי להשוות בין מוסדות לימוד לפי שכר לימוד. אמנם המחיר הוא לא השיקול החשוב ביותר, אבל זה לא אומר שצריך להתעלם ממנו כאשר רוצים ללמוד ולעבוד בתור טכנאי סאונד.
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה